vineri, 12 februarie 2010

De ce urasc eu Sf. Valentin

Se spune ca Sf. Valentin este o sarbatoare a dragostei. Si se mai spune ca in aceasta zi dragostea e la cotele maxime. Sa mori tu! De ce trebuie sa fie o singura zi pe an in care dragostea sa fie la cotele maxime? De ce trebuie sa astepti 1 an de zile ca sa dai cadou un ursulet de plus, sau o bomboana sub forma de inimioara, sau o floare persoanei iubite? Daca in timp ce astepti tu ziua indragostitilor te desparti de persoana respectiva sau nu mai ai ocazia sa faci gestul frumos?
Consider ca ziua asta 'Sf. Valentin' este o mare porcarie. Stiti de ce? Pentru ca e de-a dreptul penibil sa sustii ca o singura zi pe an esti 'cel mai indragostit' si o singura zi pe an cuvintele 'Te iubesc' au alta semnificatie. Eu sunt o persoana destul de romantica si tocmai de asta mi se pare idioata ideea de 'Sf. Valentin- ziua indragostitilor'. Ori daca esti indragostit, crede-ma prietene ca la tine va fi ziua indragostitilor in fiecare zi si in fiecare zi vei vedea inimioare si fluturasi in fata ochilor.
Stiti cum vine treaba asta? E un fel de complot universal ca intr-o singura zi toti sa ne spunem 'Te iubesc' si toti sa ne tinem de mana si sa mancam bomboane de ciocolata. Dar de ce trebuie sa fie o singura zi, marcata si botezata si nu poate fi in permanenta asa? De ce ziua asta de 14 februarie inseamna atat de mult in ochii tuturor in loc sa fie atmosfera asta in fiecare zi? Magazinele se intrec in 'super oferte de Sf. Valentin' oferind spre vanzare bomboane, inimioare rosii de plus, ursuleti si catei de plus inscriptionati cu 'te iubesc'. De ce nu exista ofertele astea tot anul? Crede-ma ca daca analizam putin iese socoteala asta: in saptamana dinaintea zilei de Sf Valentin si inclusiv in ziua Inimioara, vanzarile cresc (cel putin in teorie). Daca magazinul asta ar pastra produsele si le-ar vinde tot anul sunt convinsa ca ar face niste vanzari record pentru ca oameni indragostiti sunt tot anul nu numai intr-o saptamana.
In alta ordine de idei, mi se pare foarte draguta ideea cu mesajele cu 'Will you be my valentine?'. Asta ar fi cam singurul motiv pentru care agreez sarbatoarea asta.
Dar, daca stau sa ma gandesc...de ce astepti un an ca sa-i 'ceri prietenia' omului cand poti sa faci acest lucru foarte lejer in oricare alta zi. Si inca ceva 'dragostea se simte nu se cumpara'...

5 comentarii:

  1. Ai perfecta dreptate...Sentimentele unui om cat si faptele care il reprezinta ar trebuii sa fie la fel in orice zi a anului fata de persoana pe care o iubeste,o respecta si o apreciaza...Dragostea trebuie exteriorizata atunci cand simtim,cum simtim fara sa facem din asta un motiv sau o obligatie.Asta face dragostea atat de frumoasa si atat de pasionala atunci cand doi oameni se inteleg si se iubesc cu adevarat.Se spune ca dragostea ne ridica si ne da speranta si putere,si chiar asa e...nu uita ca asta se intampla in fiecare zi,fara sa fie vreo sarbatoare si din aceasta cauza ar trebuii sa invatam sa o apreciem mai mult.La fel de adevarat e ca oamenii in ziua de azi au uitat acest sentiment si la astfel de *sarbatori* incearca sa recupereze ce nu au putut sau nu au dorit in restul zilelor....ceea ce face din aceasta sarbatoare una falsa...una inventata si din acei oameni niste suflete nesincere si false...kiss u sweet

    RăspundețiȘtergere
  2. da tu .. ai remarcat bine .. dar te-as completa putin .. si as zice ca toate sarbatorile au ajuns sa faca parte din aceeasi oala.. toate au devenit niste tentative penale ale mass-media de a mai scoate cate o stire si a intreprinzatorilor de a-si vinde marfa .. toate sarbatorile si-ai pierdut semnificatia.. si in plus, daca simti nevoia sa faci cadou.. il faci atunci cand iti vine ..
    ne transformam in robotei ... a inceput sistemul sa ne zica cand trebuie sa spunem "te iubesc".. in loc sa traim fiecare zi ca oricare alta ..
    manipulare, nu alta ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe langa faptul ca aceasta sarbatoare a ajuns o mare schema manipulativa , din toate punctele3 de vedere, mai e si problema k odata cu introducerea acestei sarbatori , romanii au uitat de o sarbatoare mult mai frumoasa si in primul rand ... autohtona ....Dragobetele........Iar pentru cei care imbratiseaza Valentines day , am un sfat : Aratati k iubiti, k si cum in fiecare zi din an ar fi Valentines day ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Problema nu este ca exista sarbatoarea doar pe 14, ci faptul ca adoptam, ca turmele sarbatori care sunt ale altora.
    Noi avem Dragobetele pe 24.
    Sau ne-am americanizat cu totii, am devenit cosmopoliti?
    Mi-e mila de noi.
    Nu avem pic de personalitate. Suntem si vom fi un popor de curve!

    RăspundețiȘtergere
  5. There is just magic13 februarie 2010 la 03:09

    Andra sunt cu totul de acord:)) adauga ca cei mai entuziasmati de ziua asta sunt cam falsi si fac chestia asta ca de...asa se face la prietenii nostrii americani si toti: Yeeey St.Valentine's comes I'll have the ocassion to tell X that I love him/her. Thoamne:)) BUN ARTICOLUL!:D

    RăspundețiȘtergere