marți, 16 noiembrie 2010

Taxe, impozite si altele

Fiind inspirata de iubitul meu care in ultima postare a facut un pic de bascalie de guvern ( vedeti postarea http://danny-boy-santiago.blogspot.com/2010/11/masurianti-criza.html ), voi continua lista impozitelor care ar trebui impuse poporului roman in viitorul apropiat.
Sa incepem :)
1. Impozitul pe scobit in nas, pentru ca e considerat minerit greu, deci se umbla la bogatia nasului cetateanului Romaniei, deci la bogatiile Romaniei. Ar fi bine sa se faca o rovigneta pe 6 luni la pret de 10 euro/ nas. Pentru cei operati la nas, tariful scade cu 15 % si pretul integral e calculat in functie de capacitatea de productie.
2. Taxa pe flatulenta (basit) si ragait. Se polueaza aerul tarii, deci fiecare cetatean trebuie sa plateasca o taxa de 20 euro pe an.
3. Taxa pe hotie. Hotii de buzunare trebuie sa se inscrie in partidul hotilor de buzunare, vor avea carte de munca, bonusuri la depasirea targetului. Se va proceda ca la taxiuri. La 12 ore de lucru hotul trebuie sa produca pentru stat 250 lei. Daca depaseste targetul, restul ii revine, dar primeste si un bonus de 20% din toata suma facuta pe 12 ore. Salariul mediu de hot ar fi de 2000 lei/ luna.
4. Impozitul pentru soferii cu ochelari, zis impozitul pe chiorie. Fiecare posesor de ochelari de vedere va trebui sa plateasca 50 euro pe an, pentru ca se considera ca pun in pericol viata celorlalti participanti la trafic.
5. Impozitul pe bairamul de Craciun, An nou, Aniversare de nume, de varsta, aniversare de casatorie, logodna, botez, cumetrie, parastas, avort. Impozitul va fi calculat la numarul de invitati si la bugetul petrecerii si la durata petrecerii. Pentru o petrecere cu buget de 1000 lei, 15 invitati si care are o durata de 5 ore, tariful va fi de 250 lei.
6. Taxa pe dormit. Cine doarme si nu munceste inseamna ca isi permite. Taxa va fi calculata pentru fiecare ora in plus de dormit in intervalul: 07:00- 22:00. Taxa este de 3 euro/ ora. Orele dormite vor trebui declarate altfel, se vor taxa de la sine 25 de ore in plus de somn pe luna.
7. Taxa pe plimbare. Cine se plimba nu munceste, inseamna ca isi permite. Taxa pe plimbare va fi calculata la numarul de km parcursi (se va monta pe adidasi calculator de distanta). Fiecare km va fi taxat cu 2 euro. Daca se parcurg mai mult de 10 km pe luna, se va taxa dublu. Daca se parcurg mai mult de 15 km pe luna se va taxa triplu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu