marți, 30 noiembrie 2010

Cu scuzele de rigoare, va doresc vizionare placuta

Cu scuzele de rigoare iubitului meu Dan, care astazi, in urma unei povestiri a dorit sa posteze ceva exact pe acelasi subiect, dar in urma unei discutii tampite (iscate de mine) s-a lasat de idee, desi eu stiu ca ar fi facut o treaba extraordinara, desi l-am boscorodit, neintelegand exact ce a vrut sa spuna, va doresc deci vizionare placuta, citire atenta si distractie in cazul in care vi se pare amuzant.
Intotdeauna m-au fascinat misoginii. Desi poate suna bizar, dar imi inchipui ca ei sunt niste barbatei parasiti de gagici, abandonati de mame, fara a intelege menirea unei femei si rostul ei pe acest pamant. Deunazi am participat la o discutie foarte amuzanta in care se spuneau niste chestii foarte misogine despre femei:
CITEZ :' Uitati-va la Ileana Cosanzeana cum statea ea acolo frumos in castel, inconjurata de rochii si de sclavi, crosetand niste mileuri, dand cateva baluri si asteptandu-l pe Fat Frumos. Fat Frumos care, bietul de el infrunta greutatile calatorea, se mai batea cu un balaur ca sa ajunge la ea." Asa...si? Ileana Cosanzeana insemna premiul pentru ca se batea Fat Frumos...defapt..hai sa fim seriosi..chiar credeti ca Fat Frumos nu ciufulea vreo sateanca printr-o capita de fan?
Eu sunt de parere ca femeile nu sunt bune doar la cratita. Exista meserii preponderent destinate barbatilor si meserii destinate in special femeilor. De exemplu meseria de profesor se potriveste mai bine unei femei decat unui barbat. Dar meseria de vanzator de masini se potriveste unui barbat. Motivul este ca domeniul in care persoana activeaza trebuie sa ii acorde acesteia un mic 'alibi' de competenta. Adica, daca te duci sa iti cumperi o masina si dai de o gagica care iti spune 'motorul este nu stiu cum..inchiderea e nu stiu cum', e putin probabil ca femeia sa stie cu exactitate despre ce vorbeste si sa nu fi invatat poezioara din cartea masinii. Dar daca te duci sa cumperi o masina de la un barbat, el iti poate dovedi ca stie despre ce vorbeste. Sunt sanse mai mari ca el sa se fi confruntat cu probleme tehnice , decat fata. Cum ar fi sa te duci la manichiura si sa dai peste un barbat care iti face unghiile? Un pic ciudat. Fiecare gen are dreptul la opinie si la libertatea de a se exprima si de a urma o cariera si de a isi dori ce e mai bine pentru sine. Multi barbati uita de faptul ca femeile le sunt egale, desi asa zisa 'egalitate' e discutabila. Adica, femeia are un pic mai multe drepturi decat un barbat, din cate vad eu. De exemplu, femeii trebuie sa ii tii usa sa intre/ sa iasa. Femeia are intaietate uneori, desi nu mi se pare corect chiar mereu. In metrou, femeii trebuie sa-i cedezi scaunul, barbat fiind, desi tu poate ai chef sa stai pe scaun si sa joci PornoPuzzle pana la a doua statie cand cobori. Lupta dintre sexe nu este un subiect de discutat in cateva randuri pe blog, dar este un subiect care mi-a atras atentie prin faptul ca barbatii misogini, desi le desconsidera pe femei, tot la ele apeleaza, fie ca sunt obligati si nu au ce face,; fie ca, defapt, ei joaca un rol de macho-man, de gigi duru care se da bruta in fata publicului, dar seara se duce acasa, isi suna gagica si iese la un suc.
In orice caz, oricum ar fi, oamenii nu trebuie sa uite ca in primul rand, inainte de a fi femei sau barbati sunt OAMENI, au drepturi si indatoriri, respira impreuna acelasi aer si impreuna formeaza viitorul zilei de maine.

P.S. Astept postarea promisa tine, Dan! Iti cer mii de scuze, inca odata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu