miercuri, 11 august 2010

Biblioteca 'Ion Neculce', sector 3, Bucuresti

Biblioteca ar trebui sa reprezinte, cel putin in teorie, un loc unde te duci cu drag, pentru a imprumuta carti sau a studia carti, intr-un mediu propice dezvoltarii personale, in conditii adecvate procesului de invatat, fiind asistat de specialisti care sa te indrume. Yeah, right!
Biblioteca 'Ion Neculce' din Bucuresti este de departe cea mai neprimitoare biblioteca din Bucuresti (nu risc sa spun Romania pentru ca sunt sigura ca exista o biblioteca mai dezagreabila, numai ca nu o stiu eu). Inafara faptului ca spatiul destinat bibliotecii este un pic mai mare decat al unei sufragerii confort 1 si inafara faptului ca biblioteca nu are foarte multe carti (sa zicem ca am putea trece peste aceste 2 inconveniente), staff-ul bibliotecii este de toata rusinea, ca sa nu spun 'tot cacatul', asa cum ar trebui. Pentru a pazii 10m patrati, este nevoie,se pare, de 2 bugetari care nici macar nu muncesc in schimburi, ci amandoi deodata. Adica amandoi vin de la 12:00 si stau pana la 19:00. Pentru ce anume 2? Unul sa scrie si unul sa vorbeasca? :)) In cazul acesta lipseste unul care sa citeasca. Cand intri in biblioteca, primul gand care iti trece prin cap este 'Am gresit institutia?' si faci un pas inapoi pentru a reciti afisul de la intrare 'Biblioteca Ion Neculce'. De ce faci asta? Pentru ca in momentul in care ai pus piciorul in biblioteca privirile sunt atintite pe tine. Nu e nici o problema, ai spune, pentru ca asta e treaba lor. Ok, de acord, dar privirile cu care esti scrutat sunt priviri de scarba, lehamite, greata, iar atitudinea lasa muuult de dorit. Persoanele care se ocupa de biblioteca sunt obraznice, nesimtite, te trateaza ca pe ultimul gunoi, ridica tonul la tine, iti smulg actele din mana si ti le arunca in scarba cand ti le returneaza, habar nu au unde sunt cartile pe care le cauti. O prietena a intarziat 3 zile cu cartile, pentru ca, intre timp ei au micsorat cu 30 % timpul de imprumutare al cartilor si au luat-o la amenintari aproape. Adica, sa fim oameni pana la urma...sunt niste blestemate de carti intarziate 3 zile...i-au spus ca' se duce tara de rapa cu oameni ca ea'.
Daca vreodata vreti sa imprumutati carti si stati in dristor, nu va duceti la biblioteca aceasta! Sub nici o forma nu va duceti acolo!!!!!!!! Cea mai proasta biblioteca din Bucuresti!

2 comentarii:

  1. Regretabil ca se intampla asa chiar cu o asemenea institutie care mai ales in vremurile noastre ar trebui sa reprezinte poate chiar o oaza de relaxare si cunoastere a literaturii de orice fel.Recunosc ca nu sunt un tip care sa fi citit foarte mult la viata lui dar in acelasi timp sunt un tip incantat de cunoastere si descoperire avand cateodata pofta de a citi o carte.Nu ma mai mira nimik din ce se intampla in tarisoara asta a noastra si recunosc ca ce ai expus ma intristeaza si imi dovedeste inca odata ca nu stim sa apreciem valoarea inestimabila a culturii...Inchei amintindu-mi cu regret imaginea cartilor (de orice fel) aruncate la gunoi si vb bunicului meu care vazand la un moment dat o asemenea scena spunea ca e o crima a culturii sa arunci cartile la gunoi fara a incerca macar sa le donezi cuiva care poate ca va fi incantat de ele..Nu stiu daca tu vei fi incantata de acest comentariu dar te felicit pt.curajul de a fi critica cu asemenea oameni si fata de o asemenea institutie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Of, da, eu am stat o ora sa-mi fac permis, timp in care am fost luata peste picior, ca deh, de ce nu sunt obiectiva, ca de ce ma dau desteapta. ( Adica eu ceream detalii, intrucat, nu sunt din Bucuresti si a fost prima biblioteca in care am pus piciorul, MARE GRESEALA). Si da, chiar n-au carti,cel mai ok e sa te duci pana la sediul central, macar acolo totul e civilizat..
    Pacat, uite, in Sibiu, nu exista astfel de intamplari, de asemenea, nu se plateste pentru permise de biblioteca,eu studenta fiind, am fost socata sa vad acest lucru. Cultura in Bucuresti se plateste. Scump. Dar prostia e gratuita..

    RăspundețiȘtergere