luni, 26 iulie 2010

Cultura de 2 lei

Ce mai putem face cu 2 lei astazi?
1. ne cumparam o inghetata
2. cumparam o revista de integrame
3.cumparam o banda scotch
4. cumparam o pereche de sosete
5. cumparam o bere
6. cumparam un caiet sau 2 (depinde de calitate)
7. intram la muzeu (WTF? )

Cum adica intram la muzeu? Pai..uite chiar asa! Intram la Muzeul Judetean de stiintele naturii Prahova care isi are locatia in Palatul de Cultura al orasului Ploiesti. Pretul intreg al biletului este de 3 LEI. Deoarece muzeul este in renovare, pentru public sunt deschise doar 3 camere. Dar si ce camere! Desi sunt bucuresteanca, recunosc faptul ca din punct de vedere al echipamentului, cele 3 camere intrec cateva dintre muzeele bucurestene. Exponatele prezente, desi sunt putine, sunt foarte bine explicate si reprezentate. Langa aproape fiecare exponat sunt expuse informatii despre el. In acest muzeu gasim de la animale si cateva exponate geologice, corpul uman explicat pe intelesul tuturor. Machete detaliate, manechine translucide prin care vedem circuitul sangelui in corp, precum si pozitionarea organelor, borcane cu fetusi aflati in diferite stadii ale dezvoltarii, precum si organe ne dezvaluie mari secrete ale corpului uman. Iar daca dupa ce ai vizitat muzeul vrei sa vezi cu ce ai ramas in cap, poti face un test gratuit despre corpul uman. :) Si totul in doar 2 lei daca esti student, altfel 3 lei te costa distractia.
E pacat ca nu foarte multa lume viziteaza acest loc, mai ales ca este atat de accesibil si de frumos.

P.S. Cand mergem in parcul de distractii, turul cu vreo masinuta care te da peste cap de te face sa iti borasti matele costa 5 lei, dar nu conteaza pt ca noi platim.
Dar vizita la un muzeu de unde pleci cu ceva , inafara de o galeata de adrenalina in sange de la zvapaiala in tiribombe, costa 3 lei.

Programul muzeului marti-duminica 10:00- 17:00
Intrare: 3 lei adulti
2 lei elevi si studenti
Nota de prezentare: 8 + (din lipsa spatiului)
Nota de prima impresie 10 + ( elemente foarte bine explicate, pe intelesul tuturor )

Un comentariu:

  1. Ideea de a scrie o postare despre vizita facuta impreuna la acest muzeu imi pare de exceptie si e de laudat initiativa ta...Intr-adevar am uitat sa ne bucuram de o iesire in parc,pe bulevard,la muzeu sau la vreo piesa de teatru sau vreo expozitie...Si asta,nu neaparat din cauza banilor (pt ca asa cum ai punctat si tu),bani se gasesc pt alte diverse activitati care mai de care mai incitante sau nu...sigur,acum nu o sa ma dau vreun intelectual cu 7 facultati sau vreun geniu in viata.Sunt un om simplu si normal care imbina o plimbare lnistita intr-o zi mohorata de duminica cu placerea si linistea oferita de vizitarea unui muzeu de unde intotdeauna avem ce invata sau aprofunda ceea ce stim deja...Cu 2 sau 3 lei se poate face asta si daca imi permiti o afirmatie,spun ca merita acesti bani pt ceea ce gasim acolo sau pt linistea sufleteasca pe care o primesti descoperind aceste lucruri.Frumos scris,frumoasa plimbare si ramane sa vedem ce mai descoperim ca putem face in ziua de azi cu 2 sau 3 lei.

    RăspundețiȘtergere