marți, 23 martie 2010

OPINIE DE CULOARE

Azi am fost cu metroul si am descoperit ceva ce nu mi-a placut. Ceva ce nu stiam ca exista atat de mult in Romania. Ura fata de persoanele de culoare (nu ma refer la rromi). In metrou era un negru de vreo 40 de ani. Toti cei din metrou se uitau destul de urat la el, cu scarba si frica aproape. Cred ca stiu si motivul comportamentului ostil. In toate filmele americane unde e un negru e si un pistol. Si toata lumea se asteapta ca atunci cand vede un negru, acesta sa scoata un pistol sau o bazooka si sa traga la nimereala prin statia de metrou sau in plina strada. Totusi nu e VESTUL SALBATIC la noi sa ne impuscam ca chiorii si nu e nici anarhie si haos incat sa purtam cu totii arme la noi de frica sa nu ne luam bataie cand mergem la paine. Cred ca e o neintelegere totala a conceptului de culoare. Daca un om e de culoare nu inseamna ca violeaza femei, ca are p**a pana la genunchi, ca asculta muzica hip-hop, ca vorbeste cu 'Hommie', ca poarta arme la el sau ca s-a nascut undeva intr-un copac in Africa. Eu cunosc oameni de culoare care sunt foarte educati si foarte civilizati. Atat de civilizati incat atunci cand au venit in Bucuresti si au vazut mediul nostru de viata s-au speriat si ne-au comparat cu o tara anarhista.
Nu mi se pare corect sa ne uitam cu ura si cu invidie la un om de culoare. Pentru ca el nu se uita cu ura la noi. Imaginati-va cum se simte el intr-o tara de oameni albi. Si cum ne priveste el pe noi. Sau mai bine, imaginati-va ca voi ati fi singurii albi dintr-un oras de negri si ca toti negrii s-ar uita urat la voi. Cum v-ati simti? V-ati simti neacceptati social pentru ca ati fi discriminati.
Pentru a nu fi discriminati, nu discriminati nici voi!
Sa stiti ca de multe ori, noi, romanii, cel mai tare popor de pe pamant, buricul universului supranumiti si tigani cam de toate popoarele de pe pamant, noi, avem ce sa invatam de la o alta cultura si de la oameni care vin din alte locuri. Indiferent de culoarea pielii cu totii suntem la fel. Gandim, iubim, simtim, bem apa, respiram aer si invatam. Noi nu suntem cu nimic diferiti de negrii sau de cei din orient. Doar pentru ca ei au ochii oblici nu inseamna ca sunt handicapati. Japonezii sunt printre cele mai civilizate populatii. Chinezii la fel. Normal ca pentru fiecare exista si exceptii, dar hai sa nu generalizam o exceptie.
HAIDETI SA FIM MAI TOLERANTI SI SA ARATAM LUMII CA NU SUNTEM O NATIE DE TIGANI, DE MANELISTI, DE DROGATI SI CA NU SUNTEM UN NEAM DE NEANDERTHAL! Doar aia se fugareau cu bata cand se intalneau in jungla.

4 comentarii:

  1. cred ca ai dreptate dar nu toata lumea vede lucrurile asa cum le vezi tu.multi considera ca sunt mai buni decat oamenii de culoare si de asta discrimineaza. Alina

    RăspundețiȘtergere
  2. am si eu la facultate un coleg care este negru si sa sti ca e un om minunat,te poti intelege cu el.sunt intru totul de acord cu ce ai zs tu k "HAIDETI SA FIM MAI TOLERANTI SI SA ARATAM LUMII CA NU SUNTEM O NATIE DE TIGANI, DE MANELISTI, DE DROGATI"

    RăspundețiȘtergere
  3. Calitatea unui om in general (indiferent de rasa sau culoare) tine in principal de omenia acelui suflet.Sunt de parere ca cei care fac astfel de discriminari ,ei insusi se simt discriminati de mediul inconjurator in care supravietuiesc si asta ii frustreaza foarte tare.Vad o astfel de discriminare normala pt ca in mintea lor plina de gargauni nu realizeaza ca inainte de a avea culoare sau rasa NU NOI AM ALES UNDE SA FIM NASCUTI...Ar trebuii sa fim mai toleranti si sa incercam sa acceptam realitatea asa cum e ea...(buna sau rea) si in primul rand sa fim mai deschisi la minte...Sunt atat de multe de spus Andra, dar inainte de toate...ITI SPUN...FELICITARI pt aceasta postare

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere