duminică, 2 octombrie 2011

5 minute de faima

Ce n-ar face unii pt 5 minute de faima....Cate n-ar face unii pt sfintele 5 minute de faima...
La inceput totul e ok. Zambete, strangeri de mana, prietenie, incredere, munca in echipa. Cu totii avem impresia ca totul este perfect si ca peste noi a dat un mare noroc. In schimb, altii isi aranjeaza cartile pe la spatele nostru, organizeaza mascarade de 2 lei. Cu timpul lucrurile par a nu fi ceea ce trebuie, apar minciunile, eschivarile, apar intrebari fara raspuns, conditii ciudate. Apar legi menite sa ne sustina dar care sunt impotriva noastra. Apare o legislatie discutabila si interpretabila. Aproape toti se avanta in luarea deciziei definitive, zambind foii intinse si semnand orbeste, nestiind ca isi pierd drepturile. Liniste. O perioada in care raman in aer, nu se mai stie nimic de nimeni, dar legislatia face cu mana celor care au au acceptat-o. Cei care nu au fost de acord sunt inlaturati 'natural' sau sunt obligati sa se conformeze. O schimbare majora intinde la maxim nervii oamenilor. Dar foaia semnata te obliga sa mergi mai departe, stergandu-ti sangele de pe frunte si lacrimile din ochi. Totul pare fara sfarsit. Nu mai au timp pentru nimic. Extenuati, obositi, tristi, dezolati si deprimati accepta sa fie tarati prin noroiul semnat pe propria raspundere. Demnitatea nu mai exista. Sunt niste papusi manevrate de minti abile. Nu vor, dar trebuie. Apar reguli noi, apar conditii noi, dispare respectul si teoretica egalitate. Certuri, tipete, trantiri de usa, apeluri nepreluate, jigniri, violenta, pistolul la ceafa, obligatia de a continua.
Vieti aruncate la gunoi inca de la inceput. Abandonarea vietii proprii si a telurilor personale. Dedicarea trup si suflet unei cauze pierdute. Nepotism peste tot. Vulgaritate.

Intr-un final, calcand plini de rani pe covorul rosu, zambesc in stanga si in dreapta, cautand compasiune. Dar nu gasesc. Cele 5 minute de faima s-au incheiat. Mai departe ce se intampla?
Oamenii devin cadavre depresive, fara demnitate, fara drepturi. Devin sclavi. Viitorul lor este deja ruinat din momentul semnarii foii albe.

Mult noroc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu